Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
BC926CDA-4497-443C-B5A5-8F5C35D6497C
Sandman
Trevlig kille i Västerås som också har skapat den här sidan
weblog

Dagbok

När jag bytte från Dodge Charger till min Volvo XC90 T8 så gick jag från sportig amerikanare till lite tråkig familje-SUV. Väldigt bekväm och välutrustad SUV men ändå liksom.
Skrev tidigare om att jag saknade min Dodge och när det var dags att börja kolla på ny bil så tittade jag på en hel del olika variationer på sportbil och praktisk bil. Länge var jag inne på en Dodge RAM men i bakhuvudet så visste jag väl att en elbil är framtiden så jag borde kolla mer på dem.
Första jag provkörde var en Ford Mustang Mach-E, en trevlig fyradörrars mini-SUV som ändå ser rätt så sportig ut.
Andra var en Kia EV6, väldigt trång inuti och inte speciellt snygg utanpå, samt saknade en hel del funktioner som har kommit att bli viktiga, som trådlös Apple Carplay, galet att inte alla bilmodeller stödjer det år 2022.
Kollade lite på Tesla Model Y men den är också väldigt trång inuti och stöder inte Carplay alls så valde bort den rätt så snabbt.
Så tillbaka till Forden, den är trevlig att köra, pigg och bekväm. Väl tillbaka på Fordhandlaren så hade dom precis fått in GT-versionen, vilket har lite annorlunda styling samt är ännu piggare. Hoppsan, nu blev det svårt.
Så det blev en Ford Mustang Mach-E GT, och gul till och med, även om färgen heter Cyber Orange. Jag som bara köpt svarta bilar hur länge som helst. På många sätt så är det en rätt bra mellanbil mellan Dodgen och Volvon. Fortfarande praktisk och rymlig samtidigt som den är kvick som attans.
Så nu är det dags för räckviddsångesten tills man fått in rutin för det så klart. Leverans om ett par veckor! Spännande!
Interiören är mycket trevlig, med en enorm skärm i mitten som har ett integrerat volymvred monterat i skärmen. Lite annorlunda men funkar bra.