Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
BC926CDA-4497-443C-B5A5-8F5C35D6497C
Sandman
Trevlig kille i Västerås som också har skapat den här sidan
weblog

Dagbok

Här är en liten text om saker som fixats i husbilen, ofta med före- och efterbilder. Kan vara skoj att se.
Husbilen köptes i första hand som boende för festivaler, så fokus är ju på att se till att den ser och känns lite festivalig så att säga.

Klädsel

Det var hemska orange:a gardiner och blå bussklädsel original, så det måste ju försvinna så klart! Emma sydde nya svarta gardiner och min mor hjälpte till att sy ny klädsel till alla dynor, så otroligt stor förändring!

Sängen

Sängen i husbilen är 150cm bred och lite udda form. Madrassen som följde med var hård och obekväm (för mig). Nu var det så att Emma tyckte dubbelsängen vi har hemma är på tok för mjuk på grund av bäddmadrassen. Så lösningen var genial - jag gick till PASS och bad dem kapa bäddmadrassen på mitten, sätta ihop den med en hårdare halva för Emma hemma, och använda det överblivna från bäddmadrassen att skapa en liknande mjuk/hård halva av madrassen för husbilen. Är så sjukt nöjd med resultatet!

Nytt ljudsystem

Då detta är en festivalhusbil i första hand så måste vi ju ha bra ljud. Som tur är så har jag en kompis som tävlar i billjud som fick en budget och hade husbilen hos sig i ett par veckor och nu är allt utbytt! Och det låter helt fantastiskt! Så det som är nytt är fyra nya högtalare i dörrarna och på instrumentbrädan samt två nya högtalare i bodelen och till slut en stor baslåda under en av sofforna i bodelen. Det låter minst sagt helt fantastiskt!

Nytt bord

Det gamla bordet i husbilen var lite ostadigt och "flimsy" så ett nytt kändes som ett naturligt val. En ordentlig träskiva och ett underrede i metall. Det fixeras under sittdelen i hol för benen precis som det gamla. Känns väldigt nice!

Dekaler på insidan

Som festivalhusbil så måste det ju upp en hel del dekaler på insidan för att visa hur nördiga och rockiga vi är så klart. Men istället för att köpa en massa dekaler så printade jag dem själv på dekalpapper för bläckstråleskrivare som har fördelen att dom inte fastnar permanent utan kan lätt kan tas bort

Kommande uppdateringar

Det kommer hända en hel del, här är lite av de punkter som är på gång:
  1. Nya dekaler på utsidan
  2. Laddare till telefoner/klockor vid sängdelen
  3. Projektorfästen och projektordukar
  4. Ny bilstolsklädsel

Dekaler på utsidan

Detta är bara en photoshop på hur det skulle kunna se ut, men tanken är att fixa nya dekaler som liknar dem för Spaceballs-husbilen som heter Eagle 5. Vi får se :)