Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
BC926CDA-4497-443C-B5A5-8F5C35D6497C
Sandman
Trevlig kille i Västerås som också har skapat den här sidan
weblog

Dagbok

Vi var nyss på semester i Egypten. En semester som var mest för dotterns skull, det vill säga mycket slappa vid poolen på hotellet och sola. Jag är inte så mycket för att sola själv så jag sitter mest i skuggan och försöker läsa en bok.
Jag hade med mig min iPad, men den är allt annat än ideal i solljus. Då ska man ju ha en Kindle, men då jag inte tycker man ska stötta Amazon som företag eller är intresserad av en låst plattform så sneglar jag på lite alternativ.

Remarkable 2

Detta är väl det alternativ som är mest intressant, för utöver att man kan läsa böcker på den i fullt dagsljus så har den även en stylus och man kan rita/anteckna på den med. Den har en E-ink-display så den har två veckors batteritid, samt är sjukt tunn och smidig. Så jag var nära att beställa en tills jag kom hem, men den kostar över femtusen kronor och väl hemma så tvekade jag lite.
Två veckors batteritid och kunna läsa böcker i solsken, något jag gör bara på semestern... Känns inte som anledning nog att ha en enhet till. Se till att ladda iPad:en och trä en handduk över huvudet om det nu är så svårt att läsa i solljus, typ. Man ska inte köpa dyra grejer för att lösa en aspekt av en pryl som faktiskt fungerar som den ska.
iPad:ens stylus är himla mysig och exakt, läsa bäcker i en uppsjö olika format funkar galant på den, plus mycket mycket mer. Vore korkat att ha med sig både och på en semester (eller vart som helst) bara för att iPad:en inte är helt optimal i alla situationer.
Så det blev ingen beställd och det är jag nöjd med!