Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
BC926CDA-4497-443C-B5A5-8F5C35D6497C
Sandman
Trevlig kille i Västerås som också har skapat den här sidan
weblog

Dagbok

Jag har länge velat skaffa husbil. 2008 så fick jag låna farsans husbil och var fast direkt. Har alltid ogillat husvagn, jobbig att köra med och sedan så mycket jobb när man väl är framme då man i regel har förtält, ska förankra den etc etc. Enda fördelen är att man har bilen med också. I andra änden har vi sommarstuga som är helt permanent och min mor har sommarstuga. Jag kan bli lite för rastlös om jag är fast i en sommarstuga för länge, så det är inte för mig.
Därför har jag alltid gillat husbil, en utflykt med husbil betyder oftast att man inte stannar alltför länge på samma ställe, kan upptäcka mer men har med sig sitt hem på vägen hela tiden. Man kan stanna på sidan av vägen och ta en kaffe, slumra en stund och allt sådant. Det är väldigt frigörande.
Så husbilen jag köpte är av modell äldre, från 2004. Men den hade bara gått 4 800 mil vilket är imponerande lite. Så design och utseende och även inredning är ju lite "äldre" men fortfarande väldigt mycket smart och smidigt för pengarna.
Men det absolut bästa med husbilen är att den har solpaneler och inverter. Så det sitter två stora bilbatterier som kontinuerligt laddas av solpanelerna, och via en inverter så kan man koppla in 230V-enheter även när man fricampar och inte har el på en camping. Perfekt för en ordentlig kaffemaskin för en härlig kopp kaffe på morgonen.
Första användningen kom för Sweden Rock-festivalen där vi fricampade på en husbils- och husvagnscamping fem minuter från festivalen. När andra sov i varma tält så sov vi skönt i husbilen och vaknade till en god kopp kaffe. Lyx!
Hoppas på många härliga utflykter!