Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
BC926CDA-4497-443C-B5A5-8F5C35D6497C
Sandman
Trevlig kille i Västerås som också har skapat den här sidan
weblog

Dagbok

Lovade ju att jag skulle återkomma efter en måndag, vilket är idag! Så hur har det gått?
Förvånansvärt bra faktiskt. Det absolut svåraste är frukostmackan, det där enkla och snabba som gör att man kan sitta nere vid datorn och jobba bara. Men det har ändå gått helt ok, tjejen har gjort små Keto-muffins som jag värmer i mikron och brer färskost på, smakar faktiskt gott :)
Att hålla sig borta från pasta, potatis, chips och godis har verkligen inte varit något problem alls. Har inget sötsug alls. Visst inser jag att det vore gott med lite snacks till filmen eller så, men det är inte ett kroppsligt sug om man nu kan kalla det för det.
Så hur har det gått med Chrons-magen då? Är den bättre? Tja, alltså överlag så tror jag det. Det är ingen jättestor skillnad än, men tycker ändå att det ÄR en skillnad, så det är ju positivt.
I övrigt så kan jag meddela att jag fått Keto-andedräkt, vilket tydligen är vanligt. Man får helt enkelt försöka se till att man är fräsch i käften med jämna mellanrum.
Det andra är blodsockernivån, jag dippar typ aldrig, och även om jag inte går omkring och är superpigg hela tiden så känner jag sällan att jag måste ta en tupplur efter maten vilket var vanligt förut.
Och sen, eftersom kroppen är i ketos så har den en ständig tillförsel av energi från fettdepåer, vilket betyder att hungerkänslor är väldigt sällsynta. Oftast är det mer som att "oj, är klockan så pass, kanske dags att äta något".
Och sen vikten. Viktnedgång var väl intressant om det skedde men inte målet med dieten. Men trots det har jag gått ned nästan 8 kilo på en månad. Det första viktraset var förmodligen mestadels vätska när kroppen inte behöver lika mycket för att ta hand om kolhydrater, men annars har det gått stadigt nedåt. Får se till så jag inte går ned för mycket.
Målet är att hålla på åtminstone fram till jul, för då vet jag att jag kommer fuska oavsett. Sen får jag se hur det blir