Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
BC926CDA-4497-443C-B5A5-8F5C35D6497C
Sandman
Trevlig kille i Västerås som också har skapat den här sidan
weblog

Dagbok

01
jun
2021

Dodge RAM

08:40 , Inga kommentarer
Som jag skrev förut så saknar jag min Dodge och det börjar närma sig att tänka på vad nästa bil kommer bli. Jag gillar min Volvo XC90, den är väldigt skön att köra och väldigt praktisk. Gillar det stora lastutrymmet, dragkrok och sådant. Men den är inte häftig eller cool. Min Dodge Charger hade inte dragkrok men var skoj att köra. Och jag saknar det. Volvon är lite gubbig helt enkelt.
Sen är det det här med ekonomi. En anledning till att jag skaffade Volvon var på grund av T8-motorn, som är en elhybrid. Jag tankar den i stort sett aldrig, vilket ju är väldigt bra ekonomiskt. Dock är den en lyxbil så förmånsvärdet är skyhögt. Räknar man på det inser man snabbt att Volvon kostar mig mer per månad än Dodgen gjorde, trots att jag inte tankar så ofta.

Dodge Challenger

Så jag har sneglat på Dodge Challenger. En tvådörrars sportbil som är så sjukt snygg. Den vore helt klart en rolig bil. Och med tanke på hur stora barnen är så är det sällan jag skjutsar omkring dem på samma sätt som förut, så en mindre bil vore ok. Dock så behöver jag en bruksbil, med dragkrok och lastutrymme. Så tänkte att en Dodge Challenger och sen en gammal Volvo V70 för det syftet vore nice.

Dodge RAM

Sen tänkte jag lite till... Vänta nu, Dodge har ju en pickup-truck också. Dodge RAM. Jag har väl alltid tänkt att pickup-truckar ser nice ut men lär vara trånga i kupén, och det stämmer nog på många, men RAM:en är enorm och baksätet är större än både min Volvo och min gamla Dodge.
Så med en RAM så får man ju det bästa från båda världarna egentligen. En ordentlig bruksbil med drag och flak, plus en bil som är rolig och ser frän ut.
Ekonomin då? Ja, RAM:en skulle innebära mindre än halva förmånsvärdet, plus att den kan tankas med bensin eller etanol. Så driften skulle bli dyrare men förmånsvärdet mycket billigare.
Största nackdelen är väl egentligen storleken. Det är en väldigt stor bil, vilket är väldigt praktiskt, men ska man fickparkera eller ner i ett trångt parkeringshus så kan det bli problem. Den är över 6 meter lång och över två meter bred, och lika hög som jag själv, 193 cm.