Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
BC926CDA-4497-443C-B5A5-8F5C35D6497C
Sandman
Trevlig kille i Västerås som också har skapat den här sidan
weblog

Dagbok

01
apr
2017

Ny såg

12:58 6141, Inga kommentarer
Nu har jag beställt en ny såg inför mina verkstadsplaner. Vilket i och för sig innebär att verkstadsplanerna behöver förändras rätt så mycket för det här är en speciell såg.
Det är en Hammer C3 kombinationsmaskin. Den har formatbord (sådan inbyggd släde), 30cm sågklinga och en slitsklinga (för att fräsa spår på upp till 19cm breda). Då det är en kombinationsmaskin så har den även inbyggd vertikalfräs samt rikt- och planhyvel, så många av de hobbymaskiner jag har hemma kommer ersättas av denna.
Nya verkstadsplaner
Hammer är ett märke från Felder, som bygger de proffssågar du ser på vilket snickeri som helst. Det här är deras "billiga" märke men fortfarande proffskvalitet, så det känns jäkligt spännande!
Jag beställde den med deras Silent Wave-skär i hyveln, vilket ska vara både tystare och längre hållbarhet. Det går även att köpa till långborrssutrustning till bordet men det var inget jag beställde direkt.
Och, vertikalfräsen har möjlighet att byta ut 30mm-spindeln till ett anhåll för stavfräsar, det vill säga sådana fräsar man köper till vanliga överhandsfräsar, vilket är ett stort plus